Biografie

Op mijn tiende jaar wilde ik enkel zingen. Met mijn gitaar mocht ik zowel op de basis als middelbare school mijn passie uiten. Vervolgens heb ik privélessen gevolgd bij Lea Schepel in Groningen. Bij haar kreeg ik de basis aangereikt voor klassieke zang, maar mijn voorkeur ging uit naar pop. Na het zingen in allerlei bandjes, besloot ik de opleiding popdocente aan het Conservatorium in Rotterdam te gaan volgen. Deze heb ik afgerond, en behaalde mijn diploma in 1991. Zang was mijn hoofdvak, met als aanvulling drums, keyboard, gitaar, muziektheorie en songwriting.
Omdat ik steeds meer wilde ontdekken, heb ik bij Joop van de Ende een korte musicalopleiding gevolgd. Tevens waren de masterclasses van Cathrine Sadolin genaamd de CVT zangmethode en de cursus EVTS bij Alberto ter Doest een verrijking voor mij. Het gaf mij een andere kijk op welke manieren je je stem kunt gebruiken binnen mijn coaching. Inmiddels geef ik 28 jaar les en merk dat hetgeen mij het meeste boeit het volgende is:

De mens achter de stem!!

Biografie in promotiestijl

Gina is een veelzijdig rasartieste, die met haar jarenlange ervaring op de buhne ieder feest tot een magische avond kan omtoveren.
Zo begon zij haar zangcarrière bij White Honey, gevolgd door een een korte periode als achtergrondzangeres bij Herman Brood en Gruppo Sportivo. Met haar krachtige uitstraling en performance maakte ze daarna als leading lady indruk met verscheidene top 40 en top 100 bands.

De echte doorbraak volgde toen de ze Soundmixshow van Henny Huisman won. Ze vertolkte daar het nummer Desperado van Linda Ronstadt. Hans Vermeulen was gecharmeerd van haar talent en Gina nam een single met hem op bij platenmaatschappij EMI. Vele radio en tv optredens volgden en ze werd o.a uitgenodigd samen met Frank Boeyen bij Rob de Nijs. Aangezien Rob ervaring had opgedaan bij Boltini besloot Gina 2 maanden te touren met het Bulgaarse staatscircus.

Aangezien Gina geen uitdaging uit de weg gaat, vroeg John de Mol senior of ze mee wilde doen aan het Nationale Songfestival in 1989. Hierna ging ze met Masters Records in zee, en werden de singles “Liever alleen” en “In vuur en vlam” uitgebracht. Eenmaal de smaak te pakken van dit spektakel deed ze nog 3 keer mee in 1990, 1996, en 2000. In dit jaar schitterde ze in Ahoy met haar eigen compositie “Hjir is it begjin”. Haar deelname schreef geschiedenis, omdat dit de eerste keer was dat er een Fries nummer in de finale stond. Het was ook erg ontroerend voor haar en ze haalde hiermee zelfs het NOS journaal. Dit nummer werd op single uitgebracht door de Amerikaanse maatschappij MCA en geproduceerd door Henk Jan Smits.

Haar talent bleef niet onopgemerkt. In 1996 mocht ze een compleet album opnemen bij MCA met daarop eigen werk.Het album getiteld “Dit is wat ik ben” werd geproduceerd door Roy Beltman en opgenomen in de Wisseloord studio in Hilversum. Tevens heeft Gina nummers geschreven voor o.a Ruth Jacott ( Tederheid ), Antje Monteiro ( Laat het niet waar zijn ) en Willeke Alberti.